De websites van Medistart zijn transparant, goed vindbaar via zoekmachines en bieden heldere informatie aan patiënten

Medistart is uitgever van 66 medische websites. We hebben meer dan 6 miljoen bezoekers per jaar die samen 15 miljoen pagina’s bekijken. Daarnaast bestaat ons portfolio uit meer dan 600 medische domeinnamen.

De websites zijn goed vindbaar en staan op een hoge positie in Google en andere zoekmachines. Dit zorgt voor een constante toestroom van bezoekers die zoeken op het ziektebeeld van hun interesse, en gaan hier ook op zoek naar lotgenoten ervaringen.

Medistart onderzoekt de mogelijkheden om zorgverleners en ziekenhuizen op ziektebeeld met elkaar te vergelijken om bezoekers nog beter te helpen in hun informatiebehoefte.

Medistart maakt sinds 2012 deel uit van Medworq.

Patiënten zoeken steeds meer online

Steeds meer mensen zoeken, vaak nog voordat zij een dokter hebben gezien, op internet naar medische informatie over hun klacht of ziekte.

Medistart wil patiënten en zorgprofessionals op verantwoorde wijze informeren.

Dit doen we door samen te werken met een groot aantal dokters. Zij schrijven medische inhoud en beantwoorden vragen van bezoekers.

Ook is het mogelijk om op de websites vragen te stellen aan dokters en een lotgenotenforum.

Volgens www.ZegelGezond.nl gebruiken ruim 3 op de 10 nederlanders internet in voorbereiding op het bezoek aan de zorgverlener. En 4 op de 10 zoeken na een consult aanvullende informatie op via internet.

Adverteren

MediStart wil patiënten en zorgprofessionals op verantwoorde wijze informeren over specifieke onderwerpen. Dit doet MediStart door samen te werken met een groot aantal medisch specialisten. Samen vormen zij een redactieteam dat invulling geeft aan de (medische) inhoud van de websites en het beantwoorden van vragen van bezoekers op de patiëntenfora. De redactie van de websites is onafhankelijk.

MediStart verkrijgt haar inkomsten middels advertenties en sponsoring. De medische inhoud is vrij van elke commerciële beïnvloeding.

Medistart onderschrijft voor al haar websites de HON-principes, een aantal websites is zelfs gecertificeerd. Deze HON-principes zijn opgesteld door de Health on the Net Foundation, zie website.

Op alle websites kan worden geadverteerd. Dit kan in de vorm van banners, gesponsorde links en advertorials. Ook nieuwsitems en persberichten kunnen worden geplaatst.

Naast adverteren is het ook mogelijk om de websites binnen het Medistart netwerk te sponsoren.

Tarieven

  • Banner 200×200 pixels, rechterkolom website € 19,95 CPM
  • Leaderboard 728×90 pixels, bovenaan website € 34,95 CPM
  • Rectangle 300×250 pixels, onderaan website € 29,95 CPM
  • Gesponsorde link onderaan website € 9,95 CPM
  • Advertorial op de beginpagina vanaf € 495 per maand
  • Plaatsen Health App 19,95 CPM

Vragen

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Deel deze pagina met anderen!

^ Back to Top