Find
Data samenbrengen, risicofactoren signaleren en patiënten opsporen.
Het verbeteren van de zorg gaat in drie stappen; het vroegtijdig opsporen van risicopatiënten, het juiste zorgpad kiezen en de zelfredzaamheid van patiënten ondersteunen in de thuissituatie. Om dit te bereiken, maken we gebruik van nul- en effectmetingen en zorgen we altijd voor een positieve business case.
In de zorg is veel data beschikbaar: over individuele patiënten, groepen patiënten, diagnostiek en uitkomsten of effecten van behandeling. Data is echter nog geen informatie. En informatie is nog geen inzicht. Bovendien beschikt de ene zorgverlener niet altijd over de kennis die een andere zorgverlener wel heeft. Met Find brengen we data samen en sporen we risicopatiënten tijdig op.
Wij maken data inzichtelijk door medische data uit verschillende databronnen, per patiënt samen te brengen in dashboards. Zorgverleners, zoals huisartsen, apothekers of medisch specialisten, krijgen met de dashboards precies de goede informatie in handen zodat zij niets over het hoofd zien.
Dit houdt concreet in dat chronische ziekten (veel) eerder kunnen worden ontdekt en soms zelfs voorkómen. Hierdoor is preventief advies en behandeling mogelijk. Dit levert de patiënt meer gezonde levensjaren op én het draagt bij aan lagere zorgkosten. Door data op deze manier te ontsluiten, leveren we een concrete bijdrage aan de focus op preventie bij chronisch zieken en andere kwetsbare groepen.
GUIDE ondersteunt de patiënt en behandelaar in het keuzetraject om tot de best passende behandeling te komen. Wanneer een patiënt in beeld is gekomen, bijvoorbeeld door een signalering in FIND, is het belangrijk dat hij in het vizier blijft, de juiste diagnose krijgt en vervolgens op de beste manier wordt behandeld. Dit klinkt logisch en simpel maar dit is het niet altijd. Meerdere factoren zijn belangrijk bij de keuze voor een behandeling; naast de medische situatie spelen ook persoonlijke factoren en voorkeuren van de patiënt een belangrijke rol.
GUIDE biedt, naast interventies en een aangepaste werkwijze, een digitale tool. Daarmee worden patiënten ondersteund in het keuzetraject met gepersonaliseerde informatie over de behandeling en inzicht in de eigen situatie. De zorgverlener wordt geholpen om overzicht te houden over de patiëntenpopulatie en te zorgen dat de juiste patiënt op de juiste plek wordt behandeld.
Binnen onze zorgprogramma’s bieden we met GUIDE een zorgpad naar de beste zorg voor die patiënt. Dit betekent dat de patiënt meer betrokken wordt en samen met de zorgprofessional regie krijgt over de behandelkeuze.
Nadat een mogelijke aandoening wordt gesignaleerd, deze is onderzocht en een passende diagnose en behandeling gevonden is, begint misschien wel het meest substantiële deel van het traject. Iemand pakt het leven weer op maar nu met een ziekte en vaak een doorlopende behandeling als bagage. Wanneer iemand een ernstige of chronische ziekte heeft, is het dus erg belangrijk dat zij veilig thuis kan blijven wonen.
Met HOME ondersteunen we patiënten in hun eigen leefomgeving. Dit doen we door slimme technologie in te zetten die de zelfredzaamheid van de patiënt vergroot. Daarnaast ondersteunen we bij de organisatie van de zorg die daar bij nodig is. Zo kunnen zorgverleners op afstand de situatie blijven monitoren en zijn er signaleringen als er actie nodig is.
Hiermee worden patiënten thuis begeleid en blijven zij in beeld van de eigen zorgverleners zodat die proactief kunnen handelen op veranderende situaties.Veilig thuis, door zelfredzaamheid met een steun in de rug.