Sinds jaren is de website prostaat.nl een vertrouwde naam op het internet als het gaat om betrouwbare informatie over de prostaat en prostaatgerelateerde klachten. Per jaar bezoeken ruim 550.000 bezoekers in totaal bijna 2.000.000 pagina’s en worden er vele ervaringen uitgewisseld op het lotgenotenforum.

Nieuw gezicht

De informatie op de site was echter in sommige gevallen niet meer even actueel en hier en daar ontbrak specifieke informatie. Reden voor Medworq (de uitgever van prostaat.nl) en een groep medische experts om de handen ineen te slaan om prostaat.nl te voorzien van een nieuw, objectief en strikt onafhankelijk gezicht. Een nieuw gezicht in lay-out, gebruiksgemak en inhoud.

Na maanden van hard werken aan content en lay-out is vandaag de nieuwe versie op www.prostaat.nl gelanceerd. Er is nieuwe inhoud geschreven, bestaande inhoud gereviseerd en er zijn links gemaakt met belangrijke partijen in het veld (zoals DUOS). Achter de website fungeert een groep urologen, medisch oncologen en nucleair geneeskundigen uit diverse instellingen in Nederland als redactie. Zij zorgen ervoor dat de inhoud actueel is, dat er relevant nieuws vermeld wordt en dat nieuwe ontwikkelingen helder beschreven worden voor patiënten.

Het onafhankelijke platform is tot stand gekomen met ondersteuning van meerdere partijen, onder middels een grant van de firma Astellas.

Belang

Rik Somford, lid van de redactie en uroloog in het CWZ te Nijmegen licht het belang van een onafhankelijke website toe: “Uit de spreekkamer weten alle specialisten die hebben meegewerkt aan prostaat.nl dat patiënten veel opzoeken over hun ziekte op internet. Het is dus van groot belang dat er juist hier betrouwbare inhoud beschikbaar is en in deze behoefte wil prostaat.nl voorzien met altijd up-to-date informatie en nieuws.”