BeterDichtbij is vanaf nu beschikbaar voor alle zorgorganisaties in Nederland. De digitale zorgdienst BeterDichtbij wordt per 1 januari 2018 een zelfstandig bedrijf en richt zich met een eigen team op de doorontwikkeling en versnelde uitrol in Nederland. Medworq, de Vereniging voor Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ) en het nieuwe managementteam zijn de oprichters van de zelfstandige organisatie.

Op initiatief van de leden van de SAZ is BeterDichtbij in oktober 2016 gelanceerd. In korte tijd is de dienst op veel plaatsen in gebruik genomen. Momenteel wordt BeterDichtbij in negen regio’s ingezet, waar patiënten nu BeterDichtbij gebruiken voor contact met de eigen zorgverleners.

Met de oprichting van de BeterDichtbij BV wordt het in alle regio’s in Nederland mogelijk om de digitale dienst BeterDichtbij in te zetten voor eenvoudig en veilig contact met inwoners en patiënten. Ziekenhuizen, huisartsenpraktijken en GGZ-instellingen, maar ook bijvoorbeeld eerstelijns psychologen en -verloskundigen kunnen nu deelnemen aan het BeterDichtbij concept.

Guus Vaassen, oprichter van Medworq, is blij dat BeterDichtbij als zelfstandig bedrijf doorgaat: “BeterDichtbij kan op deze manier de komende jaren, met sterke focus en een eigen team, grote stappen maken. En vanuit Medworq zien we veel raakvlakken en kansen in de regionale aanpak van het concept, die uitstekend past in onze visie op de regionale aanpak van zorgconcepten of populatiemanagement.”

Duurzame organisatie en gedreven team

Sander Bijl en Godfried Bogaerts vormen gezamenlijk de directie van BeterDichtbij. Sander Bijl, tot december 2017 als manager eHealth bij Medworq, zet zich al jaren in voor digitale vernieuwing in de zorg. Godfried Bogaerts is een ervaren digitaal ondernemer en richtte eerder digital agency Mirabeau op, waarbij hij aan het begin stond van digitale vernieuwing voor klanten als Transavia, PGGM, funda en ING. Het onderliggende communicatiesysteem Doktr.nl wordt ingebracht door Medworq, dit systeem wordt door BeterDichtbij doorontwikkeld.

Lees verder op de website van BeterDichtbij